Ergonomi & Hälsa för arbetstagare
- online

Våra online kurser/föreläsningar i ergonomi & hälsa är anpassade för alla som vill må bra på jobbet och på fritiden i syfte att förebygga  belastningsbesvär såsom muskelknutor mellan skulderbladen, smärta i ländryggen, gamnacke, men också besvär som uppkommit på grund av stress. 

Ergonomi vid datorn - Jobba hemifrån!
Vår online kurs i ergonomi vid datorn, jobba hemifrån, är anpassad för alla som vill förebygga och behandla belastningsbesvär tex ryggont, gamnacke och musarm i samband med datorarbete när man jobbar hemifrån.
Ergonomi vid datorn - Undvik belastningsskador!
Vår online kurs i ergonomi vid datorn är anpassad för alla som vill förebygga och behandla belastningsbesvär tex ryggont, gamnacke och musarm i samband med datorarbete.
Ergonomi vid tunga lyft
En onlinekurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga och behandla belastningsbesvär orsakade av felaktiga arbetsställningar vid tunga lyft.

Må bra på jobbet & fritiden

Må bra på jobbet & fritiden är en online kurs för dig som behöver tips och idéer för ett välmående liv. Vi tar upp kost & motion, ergonomi, variation, återhämtning, stresshantering, sömn och avslappning. Obs! Kursen är under uppbyggnad.

Ergonomi & Stress

Ergonomi & Stress är en online kurs för dig som är intresserad av att få grundläggande kunskaper i belastningsergonomi, ergonomi vid datorarbete, stress och stresshantering samt vilka regler som gäller enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Stresshantering

Stress stresshantering är en online kurs för dig som vill ha hjälp med att förebygga och behandla besvär orsakade av stress. Kursen ger också tips på hur man kan hantera stressen med hjälp av bl a avslappningsövningar. 

Stretching vid värk i ryggen

Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär exempelvis mellan skulderbladen och i ländryggen.

Stretching vid värk i nacken & huvudet
Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär såsom spännings huvudvärk och gamnacke.
Stretching vid värk i skuldran,
axeln & armen
Med hjälp av enkla stretchövningar skapar du balans i kroppens muskulatur och på så sätt kan du förebygga och behandla dina belastningsbesvär som tex musarm.

I kurserna ingår

Personlig inloggning
Digitala föreläsningar
Uppgifter baserade på föreläsningarna
Kortare tester, vad minns jag
Digitalt kursmaterial