Ergonomi & Hälsa 
- Vi kommer till er

Flera av våra kurser och föreläsningar i ergonomi & hälsa kan beställas till företaget. Det innebär att utbildaren kommer till er och genomför kursen i era lokaler. Fokus ligger på kontor & datorarbetsplatser i första hand. Fyll i intresseanmälan så återkommer vi med mer information. 


Aktuella kurser & föreläsningar

Ergonomi vid datorn - Undvik belastningsskador

Ergonomi vid datorn är en mycket omtyckt föreläsning för dig som vill ha grundläggande kunskaper i belastningsergonomi, vilka besvär du kan drabbas av och hur du förebygger men också i viss mån behandlar redan uppkomna besvär såsom musarm, gamnacke och ryggbesvär i samband med datorarbete.

På ett enkelt och roande sätt får du bra tips på vad du kan göra själv för att minska risken att drabbas av belastningsskador t ex inställning av din datorarbetsplats, övningar för ökad syresättning av musklerna och stretching.

Belastningsergonomi

Belastningsergonomi är en föreläsning anpassad för arbetstagare på företaget. Syftet är att få grundläggande kunskaper i vad som händer i kroppen när man intar dåliga arbetsställningar och hur man förebygger belastningsskador med hjälp av en bra inställd datorutrustning, rätt lyftteknik, träning och stretching. Här kan man välja var fokus ska ligga beroende på bransch.

Ergonomi & Stress

Ergonomi & Stress är en kurs för chefer, skyddsombud och andra som arbetar med eller är intresserade av ergonomi och stress. Syftet är att få grundläggande kunskaper i belastningsergonomi, ergonomi vid datorarbete, stress och stresshantering samt vilka regler som gäller enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Utöver detta får man också kunskaper i hur man systematiskt arbetar med typiska fallbeskrivningar som uppstår när man drabbas av belastningsbesvär i samband med datorarbete och stressrelaterade besvär.