Inga öppna kurser inplanerade just nu. 

Ergonomi & hälsa
- öppna kurser/föreläsningar

Våra öppna kurser innebär att du är välkommen till oss i World Trade Center, centralt beläget i Stockholm. Där erbjuder vi halv- och heldagskurser och kortare föreläsningar i ergonomi, arbetsmiljö och hälsa. Nedan ser du ett urval av kurser/föreläsningar som dyker upp med jämna mellanrum. Är du intresserad? Fyll i nedan intresseanmälan så återkommer vi med närmare information. 


Ergonomi & Stress

Ergonomi & Stress är en öppen kurs för chefer, skyddsombud och andra som arbetar med eller är intresserade av ergonomi och stress. Syftet är att få grundläggande kunskaper i belastningsergonomi, ergonomi vid datorarbete, stress och stresshantering samt vilka regler som gäller enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. 

Utöver detta får man också kunskaper i hur man systematiskt arbetar med typiska fallbeskrivningar som uppstår när man drabbas av belastningsbesvär i samband med datorarbete och stressrelaterade besvär.

Ergonomi vid datorn - Undvik belastningsskador!

Ergonomi vid datorn är en mycket omtyckt öppen föreläsning för dig som vill ha grundläggande kunskaper i belastningsergonomi, vilka besvär du kan drabbas av och hur du förebygger men också i viss mån behandlar redan uppkomna besvär såsom musarm, gamnacke och ryggbesvär. 

På ett enkelt och roande sätt får du bra tips på vad du kan göra själv för att minska risken att drabbas av belastningsskador t ex inställning av din datorarbetsplats, övningar för ökad syresättning av musklerna och stretching.

Belastningsergonomi

Belastningsergonomi är en öppen kurs anpassad för chefer, skyddsombud och andra som arbetar med ergonomifrågor på företaget. Syftet är att få grundläggande kunskaper i vad som händer i kroppen när man intar dåliga arbetsställningar, hur man förebygger belastningsskador men också vilka lagar och regler som gäller enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter. 

Utöver detta får man kunskaper i hur man systematiskt arbetar med typiska fallbeskrivningar som uppstår när man drabbas av belastningsbesvär i samband med bl a datorarbete och tunga lyft.